Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟYΔΗΣ

 Γεννήθηκε το 1953 στη Χλώρακα. Υπηρέτησε  τη δημοσιογραφία  από τη θέση του ιδιοκτήτη, του συγγραφέα,  του συντάκτη και του δημοσιογράφου για πέντε περίπου χρόνια εκδίδοντας τη δική του έντυπη  μηνιαία τοπική «εφημερίδα της Χλώρακας», και ακολούθως συνέχισε να εκδίδει την εφημερίδα ηλεκτρονικά, καθώς η μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε τον τόπο, δεν του άφησε δυνατότητες να συνεχίσει την έντυπη κυκλοφορία της.
Σπούδασε δημοσιογραφία ένα όνειρο ζωής το οποίο κατάφερε να πραγματοποιήσει στην ηλικία των 57 ετών, αποδεικνύοντας έτσι στη πράξη την δια βίου μάθηση.
Το σαράκι της συγγραφικής του κλίσης το οποίον εξεδήλωσε εις μεγάλην ηλικία, το έφερε εν κρυπτώ από μικρός, και το όφειλε στον μεγάλο του αδερφό Χριστάκη Ταπακούδη που τον παρακολούθησε να ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων που διαβάζοντας τα τον ενέπνευσαν και του εμφύτεψαν το μεράκι της δημιουργίας.
Εκτός από τη δημοσιογραφία και την αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας, ασχολήθηκε  με τη συγγραφή διηγημάτων και ιστοριών που αφορούν την παράδοση, που μέσα από τη διήγηση τους καταγράφεται ο τρόπος ζωής της παλαιάς εποχής και ο τρόπος διαβίωσης των ανθρώπων με όλες τις δυσκολίες της φτώχειας και της καταδυνάστευσης τους από τους Τούρκους και Άγγλους κατακτητές, καθώς και την καταγραφή της ιστορίας της γενέτειρας του Χλώρακας και ότι σχετικό με αυτήν.

Μέχρι σήμερα έχει εκδόσει σε έντυπη μορφή τα βιβλία:
Ιστορίες της θάλασσας
Δοξασίες και θρύλοι
Θαύματα και εκκλησίες της Χλώρακας
Περί αξιοθεάτων της κομωπόλεως της Χλώρακας
Παραμύθια της Χλώρακας
Παραμύθια της θάλασσας,
Οικογενειακοί δεσμοί
Άλλες ιστορίες
Σκόρπια διηγήματα
Οι περιπέτειες του Χαρίλαου
Ζήνα Κάνθερ Ντε Τύρας
Έχει γράψει και εκδόσει επίσης πλήθος περιοδικών τα οποία αχουν εξαντληθεί, υπάρχουν όμως δημοσιευμένα σε ηλεκτρονικη μορφή στο διαδίχτυο
Έθιμα και δοξασίες εν Κύπρω
Μηνολόγια περί Κύπρου
Περί Κύπρου μελέτες
Παλιά επαγγέλματα της Χλώρακας
Περί του χωρίου της Χλώρακας
Περί του χωρίου της Έμπας
Φιλοσοφικοί λόγοι από τον κυριάκο Ταπακούδη