Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟYΔΗΣ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα πριν πολλά χρόνια, στις 28 Νοεμβρίου 1953 στη Χλώρακα, ένα χωριό που έχει στα ριζά του την Μεσόγειο να το προσκυνά. Όσα χρόνια κι’ αν πέρασαν, όπου κι’ αν έχω πάει, χαραγμένη στη θύμηση μου μένει πάντα η καταχθόνια βουή της θάλασσας που θέλοντας με βιά να κατατρώει τις ακτές με δύναμη τις κτυπούσε, αλλά αυτές πέτρινες και στέρεες, βράχοι άγριοι, απότομοι και θεόρατοι καθώς ήταν, καταλυμό δεν είχαν.

Ήταν μικρό μέρος με μικρό πληθυσμό που οι κάτοικοι ησχολούντο κυρίως με τη γεωργία και λίγο με τη κτηνοτροφία. Μετά το έτος 1980 το χωριό αναπτύχτηκε οικοδομικά ραγδαία και ο πληθυσμός πλήθυνε καταντώντας τη μικρή Κοινότητα σε μεγάλη κωμόπολη.
Οι γονείς μου ήσαν φτωχοί και πολύτεκνοι. Ο πατέρας μου ονομαζόταν Χαράλαμπος και η μητέρα μου Στασού και ήταν μια απλή ευλογημένη Χριστιανική γυναίκα που πέθανε πολύ ενωρίς.
Παντρεύτηκα το 1980 τη Μαρινέλλα Λουκά από τη Μεσόγη και αποκτήσαμε δυο παιδιά και δύο εγγόνια, απεβίωσε ‘ομως σε ηλικία 53 ετών ένεκα της επαράτου νόσου.
Το 1971 αποφοίτησα από τη Τεχνική Σχολή Πάφου, ενώ την χρονιά του 2011 παρακολούθησα δύο χρόνια δι’ αλληλογραφίας σπουδές ΜΜΕ, όπου πήρα το δίπλωμα του δημοσιογράφου με άριστα.
Υπηρέτησα στην Εθνική φρουρά 25 μήνες, και με την απόλυση μου μετέβηκα στην Ελλάδα όπου μπάρκαρα και εργάστηκα στα πλοία ως Μηχανικός. Τα ατέλειωτα χρόνια και τις ατέλειωτες ώρες της Ναυτικής μου μοναξιάς πάνω στα ποντοπόρα πλοία τάνκερ, ασχολήθηκα με το διάβασμα επιμελώς, καταφέρνοντας να αποκτήσω απεριόριστες γνώσεις, που αργότερα αποδείχτηκαν πολύ υποβοηθητικές ώστε να καταφέρω να γίνω συγγραφέας, συντάκτης, δημοσιογράφος και εκδότης δικής μου εφημερίδας.
Το 1978 επέστρεψα στην Κύπρο όπου ασχολήθηκα με επιτυχία με το εμπόριο των Φθαρτών.
Το 1991 επέκτεινα τις εργασίες μου στο Developing και στις υπηρεσίες.
Το 2009 εξέδωσα την «εφημερίδα της Χλώρακας» σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, την οποία έγραφα, επιμελούμουν και εκτύπωνα μόνος μου, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμουν συστηματικά με τη συγγραφή βιβλίων και περιοδικών.
Υπηρέτησα  τη δημοσιογραφία  από τη θέση του ιδιοκτήτη, του συγγραφέα,  του συντάκτη και του δημοσιογράφου για πέντε περίπου χρόνια εκδίδοντας τη δική του έντυπη  μηνιαία τοπική εφημερίδα, και ακολούθως συνέχισα να την εκδίδω ηλεκτρονικά, καθώς η μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε τον τόπο, δεν μου άφησε δυνατότητες να συνεχίσω την έντυπη κυκλοφορία της.
Το σαράκι της συγγραφικής μου κλίσης το οποίον εξεδήλωσα εις τοιαύτην μεγάλην ηλικία, το έφερα εν κρυπτώ από μικρός, και το όφειλα στον μεγάλο μου αδερφό Χριστάκη Ταπακούδη που τον παρακολούθησα να ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων που διαβάζοντας τα με ενέπνευσαν και μου εμφύτευαν το μεράκι της δημιουργίας.
Εκτός από τη δημοσιογραφία και την αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας, ασχολήθηκα  με τη συγγραφή διηγημάτων και ιστοριών που αφορούν την παράδοση, που μέσα από τη διήγηση τους καταγράφεται ο τρόπος ζωής της παλαιάς εποχής και ο τρόπος διαβίωσης των ανθρώπων με όλες τις δυσκολίες της φτώχειας και της καταδυνάστευσης τους από τους Τούρκους και Άγγλους κατακτητές, καθώς και την καταγραφή της ιστορίας της γενέτειρας του Χλώρακας και ότι σχετικό με αυτήν.

Σαν οραματιστής δημοσιογράφος μέσω της διδακτικής μου αρθρογραφίας και προσπαθώντας να επιφέρω ρήξη με το κατεστημένο της υλιστικής εποχής, συνέλαβα την ιδέα να εξεγείρω τις ψυχές και το πνευματικό φρόνημα των αποχαυνωμένων από τον απότομο πλουτισμό συμπατριωτών μου, με μοναδικό όπλο την μικρή μου εφημερίδα  και τη γραφή μου.
Ένα δύσκολο επιχείρημα καθώς δεν γνώριζα τίποτα επί του αντικειμένου, ούτε και από τη σύγχρονη τεχνολογία των κομπιούτερς και των ηλεκτρονικών μηχανημάτων που ήταν απαραίτητα για την έκδοση της εφημερίδας. Παρ όλα αυτά, ενέσκηψα του θέματος και με ενδιαφέρον κατόρθωσα να γνωρίσω γενικά την όλη διαδικασία και να την εφαρμόσω με επιτυχία. Έμαθα να χειρίζομαι τον υπολογιστή με τον οποίο διεκπεραίωνα όλη την εργασία από γράψιμο έως σελιδοποίηση και εκτύπωση, αλλά το κυριότερο κατόρθωσα να μπορώ γράφω τα κείμενα, τα άρθρα και τις μικρές ιστορίες μου με επιτυχία, χωρίς προηγουμένως στη ζωή μου να έχω ασχοληθεί με το γράψιμο. 
Στο χρόνο που ακολούθησε πούδασα δημοσιογραφία ένα όνειρο ζωής το οποίο κατάφερα να πραγματοποιήσω στην ηλικία των 57 ετών, αποδεικνύοντας έτσι στη πράξη την δια βίου μάθηση.

Έχω εκδώσει βιβλία και περιοδικά που περιέχουν κυρίως ιστορίες της θάλασσας και της Χλώρακας, καθώς και πλήθος φιλοσοφικών ή θρησκευτικών συγγραμμάτων και κειμένων.
Έχω ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή χιλιάδων άρθρων και Λαογραφικών μελετών που όλα έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και σε ιστοσελίδες στον Διαδικτυακό Ιστοχώρο, τον οποίο επισκέπτονται πολλοί ελληνόφωνοι αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

Έχω γράψει και εκδόσει σε έντυπη μορφή τα βιβλία:
Ιστορίες της θάλασσας
Δοξασίες και θρύλοι
Θαύματα και εκκλησίες της Χλώρακας
Περί αξιοθεάτων της κομωπόλεως της Χλώρακας
Παραμύθια της Χλώρακας
Παραμύθια της θάλασσας,
Οικογενειακοί δεσμοί
Άλλες ιστορίες
Σκόρπια διηγήματα
Οι περιπέτειες του Χαρίλαου
Ζήνα Κάνθερ Ντε Τύρας

Έχω γράψει και εκδόσει επίσης πλήθος περιοδικών, τα οποία αχουν εξαντληθεί, υπάρχουν όμως δημοσιευμένα σε ηλεκτρονικη μορφή στο διαδίχτυο
Έθιμα και δοξασίες εν Κύπρω
Μηνολόγια περί Κύπρου
Περί Κύπρου μελέτες
Παλιά επαγγέλματα της Χλώρακας
Περί του χωρίου της Χλώρακας
Περί του χωρίου της Έμπας
Φιλοσοφικοί λόγοι από τον κυριάκο Ταπακούδη

Τιμήθηκα μαζί με άλλους από το δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος εκ μέρους του Δήμου Πάφου, σε εκδήλωση αφιερωμένη στους λογοτέχνες και συγγραφείς της Πάφου επ ευκαιρία της επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης “Χριστόδουλος Γαλατόπουλος” και τους εορτασμούς για την ανάδειξη της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017. 

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΕΙ,
Αρνούμαι να είμαι συνοδοιπόρος στη σιωπή που επιβάλλουν τα ΜΜΕ στην καταπονημένη ανθρωπότητα και την έχουν ταπεινά γονατισμένη και ατιμασμένη μέσα στον πόνο και τη μιζέρια.
Αρνούμαι να συνεισφέρω στην εργολαβία της παραπληροφόρησης και στη φιλοσοφία της πλύσης του εγκεφάλου σου και της υποταγής της συνείδησης σου.
Αρνούμαι την κατά παραγγελία άσκηση δημοσιογραφίας.
Αρνούμαι να είμαι δέσμιος του κατεστημένου που απόλυτα χειραγωγεί τα ΜΜΕ και τα έχει καταστήσει εξαρτώμενα εργαλεία του κεφαλαίου.
Δεν διαλέγω τη σιωπή για να βολευτώ, αλλά συνεχίζω να φωνάζω ως αντίδραση και αντίσταση για να μην είμαι συνεργός στα όσα αποτρόπαια και εφιαλτικά σε σένα γίνονται λαέ.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΕΙ,
Το σπίτι που γεννήθηκα ήταν στην άκρια του χωριού και μπορούσε να φτάνει ως τα αφτιά μου με περίσσια δύναμη ο σάλαγος των κυμάτων, εκείνος ο άγριος ρόχθος της θάλασσας που έσμιγε με τη βουή του ανέμου και μαζί ο βρυχηθμός τους σαν θυμωμένο βουητό μου προκαλούσαν δέος, μα που σιγά με τον καιρό μου άρεσαν και στη σκέψη μου έμειναν σαν άγρια θαλασσινή ταξιδιάρικη μουσική, προπομπός  αφανέρωτων αποκαλύψεων που θα ξέβραζε από τα βάθη της η θάλασσα της Χλώρακας. Θυμάμαι όποτε είχε μεγάλες τρικυμίες, περπατούσα στην άκρη της θάλασσας και με έλουζαν οι υδρατμοί των φοβερών κυμάτων που έσκαγαν με δίνη και δυνατό υπόκωφο θόρυβο στα άγρια βράχια. Και εγώ στεκόμουν στην άκρη της θάλασσας κι αγνάντευα τον σκοτεινό ορίζοντα που στο βάθος συναντιόταν με τον γκρίζο ουρανό και σχημάτιζαν τον τέλειο απέραντο κύκλο, αυτόν του σχήματος της γης. Και ήμουν ευχαριστημένος που μπορούσα και έβλεπα την άκρια της γης.
-Αποφάσισα να ασχοληθώ με το γράψιμο την δεκαετία του 2000 όταν στα πενήντα πέντε μου χρόνια είδα την ψυχική και πνευματική κακομοιριά στην οποία περιέπεσαν οι πλείστοι συνάνθρωποι μου, ύστερα από την απότομη ευμάρεια που τους προέκυψε με το ξεπούλημα των περιουσιών τους αντί χρημάτων. Καταλαβαίνοντας ότι δεν θα τους έβγαινε σε καλό, προσπάθησα να τους πείσω ότι ξεπουλώντας τη γη τους ή δανειζόμενοι από τις τράπεζες για να κτίσουν , δεν μπορούσαν τοιουτοτρόπως να γίνουν πλούσιοι, αλλα το αντίθετο.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΕΙ,
Όταν γράφω και όταν ξεφεύγω από τους κανόνες,  σχέδιο μου είναι η λόγια Ελληνική γλώσσα καθώς την γράφω και τη λέω, να έχει τη μελωδία και την ποίηση της, το ρυθμό και τη ρητορία της. Διότι τέτοια που είναι, είναι καλύτερη απ όλες τις άλλες, και γι αυτόν που δύναται να γράφει η ευτυχία είναι μεγάλη όταν εύκολα μπορεί να τα συνταιριάζει
Στην κουλτούρα των κατοίκων της κοινότητας του ο Κυριάκος Ταπακούδης υποστηρίζει πως για την προσωπικότητα του υπάρχει εμπεδωμένη η εικόνα του σκληρού και γνωστικού ανθρώπου, καθώς έχει το ιδανικό προφίλ γι' αυτό ένεκα της δια βίου του δράσης και ενασχόλησης. Με την αυταρχική του συμπεριφορά πιστεύει πως αναδύει την πυγμή εκείνη που ενισχύει το προφίλ αυτού που ξέρει τι θέλει, αυτού που γνωρίζει, που έχει σοφία και λογική, αυτού που ανοίγει νέους δρόμους. Επιμένει πως ξέρει να παίρνει σωστές και δύσκολες αποφάσεις και να συμβουλεύει τους άλλους για το σωστό και το λάθος, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που βασίζονται στη λογική, επιδεικνύοντας ταυτοχρόνως το δρόμο της ορθολογιστικής σκέψης. Ολίγον μακριά από τους πολλούς ανθρώπους, προτιμά την απομόνωση και τη μοναξιά, αποφεύγοντας τοιουτοτρόπως να στεναχωριέται βιώνοντας συμπεριφορές ανθρώπων μέσης ή χαμηλής νοημοσύνης που διακατέχει τους περισσότερους σε ποσοστά που αγγίζουν τα όρια του όλου, όπως υποστηρίζει.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΕΙ,
Αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια έκδοσης αυτής της εφημερίδας, θέλοντας να συνεισφέρω μ αυτόν τον τρόπον στο χωριό μου και στους συγχωριανούς μου ,που αγαπώ. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια που χρειάζεται λίγα λεφτά, αλλά πάρα πολλή εργασία και πολλής κόπος. Θα ήμουν ευχαριστημένος, αν όλοι σας αγκαλιάζατε και βοηθούσατε με την συνεργασία σας η την συμβουλή σας καθώς και την συμβολή σας, στο να προοδεύσει, μεγαλώσει και εμπλουτισθεί αυτό το έντυπο. Θα προσπαθήσω να είναι ένα έντυπο ενημερώσεως, μακριά από πολιτικές, αλλά κοντά στα γράμματα και τον πολιτισμό, που να μπορεί να εμπνέει όραμα και πίστη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Ο Κυριάκος Ταπακούδης αντλώντας θέματα από την καθημερινή ζωή και τα ήθη και έθιμα του τόπου, αλλά και από τον πλούτο των θρύλων και των δοξασιών, τα συγκέρασε και τα έπλασε με απλότητα στη γραφή και με προσήλωση στη θρησκευτική πίστη και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας περισσότερο τις δεισιδαιμονικές φοβίες των ανθρώπων, δημιουργώντας τοιουτοτρόπως γραπτά και κείμενα πολύ αγαπητά στο αναγνωστικό κοινό.
Η εφημερίδα ήταν στυλ περιοδικού σε μέγεθος κόλλας Α4 και σε αριθμό 20 σελίδων περίπου. Ήταν μηνιαία και εκτός από τις τοπικές ειδήσεις συμπεριελάμβανε μελέτες και άρθρα κοινωνικά, πολιτιστικά και διδαχτικά, με τα οποία ο συγγραφέας προσπαθούσε να εμπνεύσει όραμα και πίστη, αγαθά τα οποία εξέλειπαν από τη μικρή κοινωνία της Χλώρακας την συγκεκριμένη εκείνη εποχή. Κατόρθωσε ως εφημερίδα να μείνει ανεπηρέαστη και μακριά από πολιτικές και διαπλοκές, παραμένοντας σταθερή στις θέσεις της ψέγοντας τα λάθη, τις ατασθαλίες και την κατάχρηση εξουσίας από οπουδήποτε προέρχονταν, με αποτέλεσμα να μην στηριχτεί σε ζητήματα διαφήμισης από τους εμπλεκόμενους που διαχειρίζονταν τους δυο κύριους οικονομικούς πυλώνες, το κοινοτικό Συμβούλιο και τη τράπεζα της ΣΠΕ. Αποτέλεσμα ήταν μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας της να αναστείλει την έκδοση της η οποία περιλάμβανε 2000 έντυπα και τα οποία διανέμονταν δωρεάν σε όλα τα σπίτια.
Γεγονός ήταν ότι αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους τους κατοίκους και η φήμη της εξαπλώθηκε σε όλη την Κυπρο. Επίσης έγινε πολύ αγαπητή και περιζήτητη σε όλους τους ξενιτεμένους που την προμηθεύονταν ταχυδρομικώς έστω και μεταχρονισμενη από τους συγγενείς τους. Επίσης διαβαζόταν πολύ από Έλληνες απανταχού της γης, καθώς εκδιδόταν και ηλεκτρονικά στο Ίντερνετ.
Ήταν ένα έντυπο ενημερώσης μακριά από πολιτικές, αλλά κοντά στα γράμματα και τον πολιτισμό γραμμένη τοιουτοτρόπως ώστε να εμπνέει όραμα και πίστη.
Στηλίτευσε και πρόβαλε ότι καλό και ευγενικό, και καυτηρίασε ότι κακό και στρεβλό. Φιλοξένησε τα διηγήματα της Χλώρακας τα οποία ήταν ιστορίες της παράδοσης και σκιαγραφήσεις χαρακτήρων του λαού μέσα από τις οποίες εξαγόταν ο τρόπος της διαβίωσης του πληθυσμού την παλαιάν εποχή. Ήταν διηγήματα εμπνευσμένα κυρίως από ιστορήσεις των γερόντων κατοίκων και μέσα από τη χριστιανική παράδοση. Ήταν ιστορίες που άφησαν εποχή καθώς περιείχαν μερική μυθολογία αποτέλεσμα των παραλογών που δημιουργούνται όταν μεταφέρονται από λόγο σε λόγο, αλλά κυρίως ήταν ιστορίες αποτέλεσμα από αυτούσιες διηγήσεις.
Ήταν μια επιτυχής προσπάθεια εκδόσεως ενός διδαχτικού εντύπου ενημέρωσης μακριά από πολιτικές και συνήθη θέματα, αλλά κοντά στα γράμματα και τον πολιτισμό. Μπόρεσε να μεταδώσει μερικώς πίστη και όραμα, και μερικές από τις απειράριθμες γνώσεις που υπάρχουν και δεν τελειώνουν ποτέ, με τρόπο που μόρφωσαν, καλλιέργησαν και διαμόρφωσαν ή δυνατόν, καλύτερους χαρακτήρες ανθρώπων.


Ο ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ: 
«Η εφημερίδα της Χλώρκας» που κυκλοφορεί από το 2008, είναι υπό την ιδιοκτησία και διεύθυνση του εκδότη Κυριάκου Ταπακκούδη. Γράφεται, συντάσσεται, σελιδοποιείται και εκτυπώνεται από τον ίδιο. Είναι η 4η εφημερίδα στην Επαρχία Πάφου.  Προσφέρει γνώση, πληροφορία, είδηση, πολιτισμική καλλιέργεια και αναδίφηση της παράδοσής. 
Η κυκλοφορία ενός μηνιαίου έντυπου σε μια κοινότητα, όπως είναι η Χλώρακα,  εκτός του ότι είναι μια πρωτοποριακή, πρωτότυπη και σημαντική ενημερωτική κίνηση, αποτελεί και μια εκπληκτική πρωτοβουλία που τιμά την κοινότητα και προσφέρει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της κοινωνικής, πολιτιστικής και ιστορικής κουλτούρας του τόπου μας. Η σημασία της έκδοσης αυτής, ειδικά σε μια εποχή όπου επικρατεί ο εγωκεντρισμός, η συμφεροντολογία και το κυνηγητό της ύλης, καταδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ανησυχία του εκδότη και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την ποιοτική αναβάθμιση της κοινότητας.
Η εφημερίδα της Χλώρακας , ως εγκεκριμένο έντυπο που συγκαταλέγεται επίσημα στα κυπριακά μηνιαία Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταφέρει τα νέα της κοινότητας σε όλους τους κατοίκους, ενδιατρίβει με μεγάλη επιτυχία στα γεγονότα που σημάδεψαν την παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία μας, ερευνά και μεταφέρει τα ήθη και έθιμά μας που διαμορφώθηκαν μέσα από την πλούσια παράδοσή μας και φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά πρόσωπα της κοινότητας που έζησαν παλαιότερα και με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ο κάθε ένας ξεχωριστά, έβαλε την ψηφίδα του στη διαμόρφωση, δομή και συνοχή της κοινοτικής οντότητας και όχι μόνο.
Η εφημερίδα έχει καταστεί εφημερίδα της κοινότητας και γίνεται από όλους αποδεκτή μετά μεγάλης αγάπης γιατί περιέχει ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό που μπορεί να διαβάσει και να μελετήσει ο κάθε ένας, ανεξάρτητα της μόρφωσής του.
«Η εφημερίδα της Χλώρακας» είναι ένα σημαντικό αξιόλογο έντυπο της κοινότητας που, αν συνδυαστεί και με το γεγονός ότι κάνει την εμφάνισή της σε ηλεκτρονική μορφή, αποκτά γεωγραφική παγκόσμια εμβέλεια υπό την έννοια ότι μπορεί να την διαβάσει οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.    
Με κουράγιο και χωρις να φείδεται κόπων και εξόδων ο εκδοτης Κυριάκος Ταπακούδης προσπαθεί με ανιδιοτέλεια και επιμονή στη συλλογή χρήσιμων ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων τα οποία κάποτε θα αποτελέσουν πλούσια πηγή για τον μέλλοντα ιστορικό, όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πάφου. 

2009-Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η έκδοση της εφημερίδας σκοπό είχε την προώθηση τοπικών θεμάτων, ιδιαίτερα σε συνάφεια με ζητήματα κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά, καθώς και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την τήρηση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης με το κύρος και την απήχηση της στην τοπική κοινή γνώμη, προσπαθησε να έχει παρεμβ...άσεις σε όσα πιο πολλά ζητήματα και γεγονότα μπορεσε, με σκοπό την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ηθικής δεοντολογίας από όλους προς όλους.

Eνας χρόνος έκδοσης της εφημερίδας.
Είναι με ευχαρίστηση που παίρνουμε αμέτρητα μηνύματα από αναγνώστες μας ότι μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν με ενδιαφέρον στο ιντερνέτ, οπως οι ιδιοι λενε. Διότι η εφημερίδα αυτή εκδίδεται με πολλη κόπο, και αμέτρητες ώρες εργασίας. Διότι αποκλειστικά όλη η εργασία, ήτι σύνταξη, δημοσιογραφία, φωτογραφία, σελιδοποίηση και έκδοση, γίνεται, μόνο από εμένα. Λόγω οικονομικού κόστους, δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση άλλων ατόμων. Πολλές φορές έρχεται η σκέψη στο νου της παραίτησης, διότι όπως λέει και η παροιμία, «δίχως κέρδος…». Όμως η αγάπη μας να γράφουμε, μας οδηγεί στο να συνεχίζουμε. Και όταν έρχεται η ωρα της παραίτησης, δεν τα βάζουμε κάτω, διότι παίρνουμε μηνύματα από συγχωριανούς μας που ευρίσκονται στα πέρατα της γης, που μας παρακολουθούν, που μας διαβάζουν. Έχουμε αναγνώστες καθημερινά πέραν των 3000 ημερησίως, αλλά η ευχαρίστηση μας είναι όταν έστω και λίγοι από αυτους, είναι συγχωριανοί μας. Διότι η εφημερίδα μας είναι τοπική, διότι όπως όλοι θα έχετε προσέξει, γράφουμε μόνο για την Χλώρακα. Είναι γιατί θέλουμε να περάσουμε μηνύματα σε όλους, μηνύματα φιλοπρόοδα, μηνύματα αγάπης. Κλείνει με αυτή την έκδοση ένας χρόνος ακριβώς, ένας χρόνος δύσκολος, με πολλά λάθη, αλλά κυρίως με πολλά μαθήματα από αυτά. Δυσκολευτήκαμε πολύ, αλλά κρατηθήκαμε γιατί μας κρατήσατε εσείς. Διότι να ξέρετε, η παρότρυνση και ο καλός ο λόγος πάντα μετρούν, εν αντιθέσει με την κακολογία και την κατηγορία. Εμείς ευτυχώς από εσας εισπράξαμε μόνο λόγο καλό, είναι και γι αυτό που συνεχίζουμε. Σας ζητούμε να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο, και εμείς σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

2011-Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να στηρίξει την εφημερίδα της Χλώρακας.
Σαν εκδότης της εφημερίδας αισθάνομαι την ανάγκην να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω. Ίσως να είναι παράπονο δικαιολογημένο, ίσως αδικαιολόγητο...
Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διερχόμεθα και που έχει πλήξει όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους επιχειρηματίες, σαν εφημερίδα, έπληξε και εμάς κυριολεχτικά σε ανυπέρβλητο βαθμό, έτσι σκεφτήκαμεν να αναζητήσουμε ως λύση αντί του κλεισίματος της εφημερίδας, τις διαφημίσεις. Σε αίτηση μας στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στη ΣΠΕ Χλωρακας, προτείναμε να ενοικιάσουν μίαν των σελίδων της εφημερίδας μας για δική τους διαφήμιση, έτσι με αυτόν τον τρόπο να εχουν κέρδος αμφότεραι αι πλευραί. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας υπό του κοινοτάρχη Ανδρέα Μαυρέση και των κοινοτικών συμβούλων Κωστάκη Λεωνίδα, Ανδρέα Λουρικού, Ανδρέα Θεμή, Ανδρέα Νεοφύτου, Μελή Πολυδώρου, Άνδρου κυπριανού, Γιαννάκη Παπακλεοβούλου, και Νεόφυτου Χαριλάου, σε συνεδρίαση τουςς αποφάσισαν όπως απορρίψουν την πρόταση μας.
Δεν μας ειδοποίησαν τους λόγους, σκεπτόμαστε ίσως να είναι λόγοι οικονομικής περισυλλογής, ή μήπως εκδικήσεως αφού όλοι ξέρετε ότι είμαστε σαν εφημερίδα αυστηροί κριτές του έργου τους. Δεν πιστεύουμε να είναι οικονομικοί οι λόγοι διότι η τιμή της διαφήμισης ανήρχετο εις το μικρόν ποσόν των 200 ευρώ μηνιαίως, ποσόν που μπορούσαν να συζητήσουν, εκτός αυτού αμελητέο, καθώς όλοι ξέρουμε για τα περιβόητα ταξίδια στο εξωτερικό και εσωτερικό που ταξιδεύουν όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι με εισιτήρια και έξοδα πληρωμένα απο τους φορολογούμενους, ξέρουμε επίσης και για τα τραπεζώματα τους σε ταβέρνες και μπουζουξίδικα επίσης όλα πληρωμένα απο τους φορολογούμενους. Σας γνωρίζουμε το γεγονός ώστε εσείς να σκεφτείτε εάν έπραξαν καλώς ή κακώς. Αναμένουμε την αποφαση της ΣΠΕ Χλώρακας, που σίγουρα θα είναι η ίδια με του Κοινοτικού Συμβουλίου, διότι ξέρουμε ότι τα πόστα και στις δυο πλευρές τα κατέχουν οι ιδιοι άνθρωποι, που εδω και μερικές δεκαετίες αναρριχήθηκαν στην εξουσία με την ψήφο του λαού της Χλώρακας, ενός λαού που ίσως αρέσκεται να αυτοτιμωρείται, που με τον τρόπο που ψηφίζει αναγκάστηκαν οι άξιοι πολίτες να μην αναζητούν εκλογή τους, αφου αποδεδειγμένα στη Χλώρακα όσοι σπουδαίοι κατά καιρούς γύρεψαν εκλογή, απερρίφθησαν "πανηγυρικώς". Είναι νομίζουμε καιρός να αφυπνιστεί ο λαός και να αποφασίσει να ψηφίζει με κριτήρια την αξία των ατόμων ώστε τις επόμενες φορές να εκλεχτούν επιτέλους άξιοι και προοδευτικοί άνθρωποι για να οδηγήσουν την κοινότητα στην παραπέρα πρόοδο και ανάπτυξη, ανθρώπους που να μην θέλουν να επιδείξουν δύναμη εξουσίας με την καταψήφιση αμελητέων ποσών απλά και μόνον για να αποδείξουν ότι αποφασίζουν και διατάσσουν.
Υ.Γ. Η παρούσα ανακοίνωση είναι αναρτημένη στα καφενεία της κοινότητας, πλην του οικήματος ΔΗΣΥ Χλώρακας, γιατί αφαιρέθηκε από τους κοινοτικούς συμβούλους και επιτροπους του κόμματος, που ίσως θίχτηκαν.

2013-ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ
Η εφημερίδα της Χλώρακας είναι είδος περιοδικού χρήσιμον και ωφέλιμον που γράφεται και εκδίδεται αποκλειστικά και χωρίς άλλην βοήθεια οικονομικήν ή άλλην πώς, μετά μεγάλου μόχθου και πολλής δυσκολίας μόνον από εμένα, αφιερώνω δε για αυτήν την εργασία απεριόριστο χρόνο και χρήματα, ως προς τούτο όμως είμαι απόλυτα ευαχαριστημένος, γιατί έχει αγκαλιαστεί και εκτιμηθεί δεόντως όχι μόνον από τους πολίτες της Χλώρακας, αλλά και όλων των περιχώρων.
Η έκδοση της σκοπό είχε την προώθηση τοπικών θεμάτων, ιδιαίτερα σε συνάφεια με ζητήματα κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά, καθώς και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την τήρηση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης με το  κύρος και την απήχηση της στην τοπική κοινή γνώμη, προσπαθησε να έχει παρεμβάσεις σε όσα πιο πολλά ζητήματα και γεγονότα μπόρεσε, με σκοπό την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ηθικής δεοντολογίας από όλους προς όλους.
Δημοσιεύοντας πάσα επιμορφωτική και πολιτιστική πράξη και γράφοντας περί ονομαστών ανθρώπων, φιλοσόφων και άλλων προσώπων, καθώς και καταγράφοντας όλα τα ζητήματα και γεγονότα, προσπάθησα να καταστήσω την μικρή μου εφημερίδα  ως λογοτεχνικό περιοδικό, ξεφεύγοντας από τα συνήθη δημοσιεύματα άλλων εντύπων, έχοντας ως επιδίωξη μου την καλλιτεχνική δημιουργία και την παραγωγή πνευματικού έργου.
Τον τελευταίο καιρό με την μεγάλη οικονομική κρίσιν την οποίαν διερχόμεθα, πολλά περιοδικά και εφημερίδες στον τόπο μας και σε άλλες χώρες διέκοψαν την έκδοση τους, ενώ άλλοι περιόρισαν τον αριθμόν εκδόσεων τους.
Είναι μια Παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία όλοι αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίας καθώς τα έξοδα μας αυξάνονται, ενώ τα έσοδα μας μειώνονται.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, έχω και εγώ περιέλθει σε μεγάλην οικονομικήν δυσπραγίαν.
Την δύσκολον  αυτήν περίοδο με το δυσβάστακτο οικονομικόν κόστος για την έκσδοση της μικρής μου εφημερίδας, έκαμα  διάφορες σκέψεις ως προς τον τρόπον συνέχισης της εκδόσεως της και όπως μη ανασταλεί η κυκλοφορία της.

Ζήτησα συνεργασία από φορείς της κοινότητας της Χλώρακας όπως Κοινοτικό συμβούλιο και ΣΠΕ για να εξευρεθεί τρόπος επιχορήγησης, οι προσπάθειες μου όμως δεν απέδωσαν, γι αυτό αναγκάζομαι ελλείψει οικονομικών πόρων να αναστε