Ο Κυριάκος Ταπακούδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1953. Έχει γράψει βιβλία διηγήματα και νουβέλλες για μικρούς, για μεγάλους, και για τους ναυτικούς - Τηλέφωνο: 99435899 Email: k.tapakoudes@cytanet.com.cy

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

Ο συγγραφέρας Κυριάκος Ταπακούδης  γεννήθηκε το 1953 στη Χλώρακα, ένα χωριό δίπλα στην πόλη της Πάφου.
Υπηρέτησε με συνέπεια τη δημοσιογραφία  από τη θέση του ιδιοκτήτη, του συγγραφέα,  του συντάκτη και του δημοσιογράφου για πέντε περίπου χρόνια εκδίδοντας τη δική του μηνιαία τοπική «εφημερίδα της Χλώρακας», και ακολούθως συνεργάστηκε σε τακτική βάση με την τοπική εφημερίδα «Η Φωνή της Πάφου», ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε άλλες Παγκύπριας εμβέλειας εφημερίδες.
Σπούδασε δημοσιογραφία ένα όνειρο ζωής το οποίο κατάφερε να πραγματοποιήσει στην ηλικία των 57 ετών, αποδεικνύοντας έτσι στη πράξη την δια βίου μάθηση.
Την φιλομάθεια και το σαράκι της συγγραφικής του κλίσης το οποίον εξεδήλωσε εις μεγάλην ηλικία, το όφειλε στον μεγάλο του αδερφό Χριστάκη Ταπακούδη που τον παρακολούθησε επί πολλάκις να ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων που διαβάζοντας τα τον ενέπνευσαν και του εμφύτεψαν το σαράκι της δημιουργίας.
Εκτός από τη δημοσιογραφία και την αρθογραφία, ασχολήθηκε  με τη συγγραφή διηγημάτων και ιστοριών που αφορούν την παράδοση που μέσα από τη διήγηση τους καταγράφεται ο τρόπος ζωής της παλαιάς εποχής και ο τρόπος διαβίωσης των ανθρώπων με όλες τις δυσκολίες της φτώχειας και της καταδυνάστευσης τους από τους Τούρκους και Άγγλους κατακτητές.
Ασχολήθηκε επίσης με την καταγραφή της ιστορίας της γενέτειρας του Χλώρακας και ότι σχετικό με αυτήν.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται εφτά βιβλία με διηγήματα, πλήθος περιοδικών με έρευνες και μελέτες, καθώς και πενήντα πέντε μηνιαία τεύχη της "εφημερίδας της Χλώρακας"