Ο Κυριάκος Ταπακούδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1953. Έχει γράψει βιβλία διηγήματα και νουβέλλες για μικρούς, για μεγάλους, και για τους ναυτικούς - Τηλέφωνο: 99435899 Email: k.tapakoudes@cytanet.com.cy

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη Κυριάκου Ταπακούδη στο δημοσιογράφο του Ράδιο Πάφος Πανίκο Ευριπίδη (1/12/2011)

Πανικος Ευριπίδου: Γράφεις στα άρθρα σου για την ανεργία και την οικονομική κρίση στη Χλώρακα. Πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις εάν εκλεγείς;
Κυριάκος Ταπακούδης: Θα αναφέρω τις βασικότερες μου επιδιώξεις που θα θέσω στις προτεραιότητες μου εάν εκλεγώ και τις οποίες θα πραγματοποιήσω έτσι που να καταφέρω τη διαφορά αμέσως, ή τουλάχιστον το αργότερο έως το ερχόμενο καλοκαίρι.
Είναι τόσο μεγάλη η οικονομική κρίση που μας μαστίζει, που
πάρα πολλοί συμπολίτες μας εν μέσω ανεργίας βιώνουν πρωτοφανή ερωτήματα και διλήμματα για το τι δέον γενεσθαι. Διότι όταν δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν, ούτε να δώσουν στα παιδιά τους, ακόμα δεν έχουν να πιούν ένα καφέ σε κάποιο καφενείο, όλοι καταλαβαίνουμε σε πόσο μεγάλεςν επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις οδηγούμαστε.
Γι αυτό πρώτη μου έγνοια θα είναι να ανοιχτούν θέσεις εργασίας στη Χλώρακα. Να απασχοληθούν όλοι οι άνεργοι τεχνίτες και εργάτες, καθώς και όσοι εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία. Δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, απλά χρειάζεται κάποιος μπροστάρης που να οδηγεί και να κατευθύνει τα πράγματα να βαίνουν προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, είμαστε μια κοινότητα με πολλά έσοδα.
● Μπορούμε να ξεκινήσουμε όσα κατασκευαστικά έργα χρειάζονται στη κοινότητα, και να απασχολήσουμε όλο το άνεργο δυναμικό προσωπικό. Τα έργα κοινής ωφελείας χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση κατά 70%. Άρα το υπόλοιπο 30% είναι εύκολο να διατεθεί από τα έσοδα της κοινότητας που προέρχονται από τους φόρους και τα δέκα ξενοδοχεία ή άλλες τουριστικές μονάδες που υπάρχουν στη Χλώρακα. Και αν ακόμα δεν αρκούν, μπορούμε να καταφύγουμε σε δανεισμό του οποίου ο τόκος όπως ξέρουμε για τα Κοινοτικά συμβούλια είναι χαμηλότοκος, περίπου στο 1 ½ %.
Μπορούμε ακόμα τα αναπτυξιακά έργα να τα αναθέτουμε στους χωριανούς εργολάβους και τεχνίτες, έτσι που να υπάρξει επιτελούς ηθική τάξη, δηλαδή αυτοί που πληρώνουν φόρους, να είναι επίσης αυτοί που θα επωφελούνται από αυτους.
● Εφόσον τα ξενοδοχεία και οι άλλες επιχειρήσεις που ευρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Χλώρακας έχουν οφέλη και βοήθεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο, να επιδιώξουμε αγαστή συνεργασία μαζί τους έτσι που στην πρόσληψη προσωπικού να έχουν ως πρώτη προτίμηση τους κατοίκους της Χλώρακας.
Πανικος Ευριπίδου: Ποια τα βασικότερα προβλήματα στη Χλώρακα;
Κυριάκος Ταπακούδης: Δεν θα πω τα χιλιοειπωμένα που λέγουν όλοι, εξ άλλου Πανίκο σου τα ανάφερα στην προηγούμενη μας συνομιλία πριν λίγες μέρες, γι αυτό θα αρκεστώ στα βασικότερα, και κυρίως οσα άπτονται τηε οικονομικής κρίσης.
● Τα ξενοδοχεία της κοινότητας φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Δυστυχώς από αυτούς κανένας δεν επισκέπτεται την κοινότητα μας, γιατί δεν έχουν να δουν ή να κάμουν απολύτως τίποτα σε μια τους επίσκεψη. Μπορούμε με την κατάλληλη υποδομή να τους φέρουμε εντός της κοινότητας, να φροντίσουμε να περάσουν καλά, να τους προσφέρουμε άρτον και θέαμα. Έχουμε πανάρχαιες εκκλησίες του 12ου αιώνα. Έχουμε το θέατρο της Χλώρακας, τις παλιές βρύσες και ένα ιδιωτικό μουσείο θεάτρου σκιών. Μπορούμε να κατασκευάσουμε Βυζαντινό και λαογραφικό μουσείο. Να αναπλάσουμε το κέντρο της Χλώρακας ως πλακόστρωτη πλατεία και να βοηθήσουμε τα κέντρα αναψυχής και τα καφενεία ώστε να καταστούν βιώσιμα.
Να γράψουμε τουριστικό οδηγό και να τον διαθέσουμε στους επισκέπτες των ξενοδοχείων ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσουμε από τους ξενοδόχους με παρέμβαση τους, οι χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται την κοινότητα μας με αποτέλεσμα  να υπάρξουν οικονομικά οφέλη στις τοπικές επιχειρήσεις.
● Από πληροφορίες μου, η εταιρεία Λεπτός θέλει να κατασκευάσει μαρίνα στη περιοχή Πηλός στη Χλώρακα. Ένα τέτοιο έργο εάν γίνει θα επιφέρει μεγάλα οφέλη και προοπτικές στην κοινότητα. Γι αυτό σε συνεργασία μαζί του πρέπει να το προωθήσουμε και να προσπαθήσουμε  να βοηθήσουμε ώστε να πραγματοποιηθεί όσο νωρίτερα, τόσο και καλύτερα.
● Πρέπει να στηρίξουμε τη νεολαία. Να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την ανέλιξη τους και τα οποία είναι τόσα πολλά που θα εκπλαγεί κάποιος όταν τα ανακαλύψει. Επίσης να δώσουμε περισσότερη βοήθεια, στήριξη και καθοδήγηση στο σωματείο του ΑΚΡΙΤΑ ώστε να υποβοηθηθεί για να μπορέσει να επεκταθεί πέραν του ποδοσφαίρου και στον κλασσικό αθλητισμό
Πρέπει να σταματήσουμε  το τσιμέντωμα της Χλώρακας. Η Χλώρακα ήταν ένα σπουδαίος σε ομορφιά τόπος, με πολλη πράσινο εξ ου το όνομα της, είχε επίσης πανέμορφες παραλίες. Τώρα η Χλώρακα έχει τσιμεντωθεί ολόκληρη, και σχεδόν όλες οι παραλίες είναι αποκλεισμένες για τους κατοίκους, διότι οι Κοινοτικοί άρχοντες επέτρεψαν στους διάφορους εκατομμυριούχους ιδιοκτήτες παραλιακών επαύλεων και ξενοδοχείων να τις αποκόψουν με πέτρες και μπάζα.  
Χρειάζεται να γίνουν πολλά ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητας της ζωής μας, είναι τόσα πολλά, αυτά είναι μόνο μερικά.   
Επιλύοντας τα προβλήματα που είναι εύκολο εγχείρημα εάν υπάρχει όρεξη και όραμα, θα μπορούν όλοι οι πολίτες να εχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή κοινότητα με μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.
Πανικος Ευριπίδου: Κατεβαίνεις σαν ανεξάρτητος υποψήφιος για να διεκδικήσεις τη θέση του Κοινοτάρχη Χλώρακας. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί κάποιος χωρίς υποστήριξη των κομμάτων; Πως ελπίζεις να πάρεις τόσους ψήφους για να εκλεγείς;
Κυριάκος Ταπακούδης: θέλω να καλέσω όλους όσους ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να προσέλθουν μαζικά και χωρίς ολιγωρία στις κάλπες και με τη ψήφο τους να καθορήσουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον. Διότι αποχή τους σημαίνει συνενοχή τους στη διαιώνιση του ίδιου κατεστημένου. Να σκεφτούν ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, και να αποφασίσουν αυτοί μόνοι τους να δώσουν γροθιά στο κατεστημένο και να ψηφίσουν ακομμάτιστα με βάση μόνο την αξία των ατόμων.
Θέλω να συμβουλεύσω τους ψηφοφόρους την στιγμή που θα είναι πίσω από το παραβαν, να σκεφτούν με τη δική τους λογική ποιος είναι ο αξιότερος υποψήφιος, και με βάση τη δική τους κρίση και μόνον, να τον ψηφίσουν. Να μην αφήσουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί ως άβουλο όργανο από όσα του έχουν πει άλλοι. Ενεργώντας τοιουτοτρόπως θα νιώσουν ελεύθερα άτομα με αυτόνομη προσωπικότητα, δική τους κρίση και δική τους πρωτοβουλία.
Εάν η πλειοψηφία των πολιτών πράξει τοιουτοτρόπως, σίγουρα τότε θα εκλεγεί ο καταλληλότερος, που πιστεύω αυτός είμαι εγώ.
Πανικος Ευριπίδου: Γιατί πιστεύειε ότι πρέπει να σε ψηφίσουν οι ψηφοφόροι;
Κυριάκος Ταπακούδης: Οι καιροί δεν περιμένουν. Σε αυτή την οικονομική κρίση που διανύουμε, χρειάζεται  μια νέα αρχή. Οι πολίτες απαιτούν μια καινούργια κοινοτική αρχή που να έχει όραμα και σχέδιο και που θα διαχειρίζεται με χρήσιμο και χρηστό τρόπο το δημόσιο χρήμα που προέρχεται από τις δικές τους τσέπες. Πρέπει να αλλάξουμε τους τρόπους ανάπτυξης. Να καταργήσουμε τα παλαιά πρότυπα και να δημιουργήσουμε νέα που θα στηρίζονται στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση και τελικά στην ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι ώρα για αλλαγή, πιστεύω ότι μπορώ να την κάμω. Αν οι ψηφοφόροι με επιλέξουν, εκ του αποτελέσματος πιστεύω η ψήφος τους θα δικαιωθεί

Συνέντευξη Κυριάκου Ταπακούδη στον δημοσιογράφο του Ράδιο Πάφος Πανίκο Ευριπίδη (14/11/2011)

1. Γιατί διεκδικείτε τη θέση του κοινοτάρχη;
● Διεκδικώ τη θέση του Κοινοτάρχη με αποκλειστικό στόχο να κάμω αυτά που πρέπει, αυτά που δεν έγιναν και όλα όσα άλλα χρειάζονται, ώστε η Χλώρακα ως ένα από τα κεφαλοχώρια της περιοχής με την σπουδαία Γεωγραφική θέση, με τις πολλές τουριστικές μονάδες και με τους κατοίκους με το ενεργητικό ταμπεραμέντο τους, να προοδεύσει, να ευημερήσει και να πάρει τη θέση που της αξίζει στον πνευματικό, πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, πράγματα τα οποία στερείται όλως διόλου αυτούς τους καιρούς. Η Χλώρακα διαθέτει σπουδαία ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που απέκτησε κατά καιρούς όταν την αρχή κατείχαν εμπνευσμένοι αρχηγοί που ως μπροστάρηδες οδηγούσαν τους πολίτες σε σπουδαίες κατακτήσεις για τις οποίες σήμερα εμείς οι απόγονοι τους νιώθουμε υπερήφανοι. Σκοπός μου είναι να ακολουθήσω το παράδειγμα τους, και αν εκλεγώ, να μπω μπροστάρης για καινούργιες κατακτήσεις και περισσότερη πρόοδο.
2. Τι θα κάνετε εάν εκλεγείτε διαφορετικό απ όσα λέγουν οι άλλοι σας συνυποψήφιοι;
● Έχω φήμη ότι τα λέω έξω απο τα δόντια. Δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά κανενός για άγρα ψήφων. Δήλωσα την υποψηφιότητα μου ενάντια στο κατεστημένο και αν εκλεγώ, θα έρθω σε ρήξη με αυτό. Είναι ωραία όσα λέγονται από τους άλλους ότι θα γίνουν, το ερώτημα είναι γιατί δεν τα έκαμαν, αφού όλοι ανεξαιρέτως υπηρετήσαν σε δημόσια πόστα, ενώ ορισμένοι είναι στην εξουσία εδώ και δεκαετίες.
● Οι καιροί δεν περιμένουν. Εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, χρειάζεται  μια νέα αρχή. Οι πολίτες απαιτούν μια καινούργια κοινοτική αρχή που να έχει όραμα και σχέδιο και που θα διαχειρίζεται με χρήσιμο και χρηστό τρόπο το δημόσιο χρήμα που προέρχεται από τις δικές τους τσέπες. Πρέπει να αλλάξουμε τους τρόπους ανάπτυξης. Να καταργήσουμε τα παλαιά πρότυπα και να δημιουργήσουμε νέα που θα στηρίζονται στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση και τελικά στην ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. 
● Πρεπει να στηρίξουμε τη νεολαία.
● Να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία είναι τόσα πολλά που θα εκπλαγεί κάποιος όταν τα ανακαλύψει.
●  Να προβάλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
 Χρειάζεται να γίνουν πολλά ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητας της ζωής μας, είναι τόσα πολλά, αυτά είναι μόνο μερικά.
3. Πήρε η Χλώρακα αυτά που δικαιούται από την κεντρική εξουσία;
● Το παλιό Κοινοτικό Συμβούλιο σίγουρα έχει πάρει κονδύλια από την κεντρική εξουσία. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια, που με περισσότερη διεκδικητικότητα μπορούμε να αντλήσουμε πολύ περισσότερα. Επίσης μπορούμε να αντλήσουμε τεράστια ποσά από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και μεγάλες επιχορηγήσεις, φτάνει να παρακολουθήσουμε στενά τις προσφορές που προέρχονται και προσφέρονται από την Ευρώπη 
4. Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χλώρακα;
● Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά αυτά που χρήζουν άμεσης πρωταιρεότητας, είναι:
● Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό διπλοφορολόγηση των κατοίκων η οποία πρεπει να σταματήσει πάραυτα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που συμβαίνει και ενοχλεί τους πολίτες. Όσοι παρασύρθηκαν και δανειστήκαν και έκτισαν διαμερίσματα, εκτός του ότι τα εχουν ξενοίκιαστα και κινδυνεύουν να τους τα πάρουν οι τράπεζες, το Κοινοτικό Συμβούλιο τους φορολογεί εις διπλούν, απαιτεί επίσης την πληρωμή των φόρων των ενοικιαστών απο τους ιδιοκτητες (Κατι που είναι παράνομο), όταν οι ενοικιαστές δεν πληρώνουν.
● Μετά από απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου για μείωση των φόρων των χαμηλοσυνταξιούχων, αυτή η απόφαση εφαρμόζεται και για μη χαμηλοσυνταξιούχους, με μόνο λόγο την διενέργεια ρουσφετιού για ιδιοτελείς σκοπούς. Είναι μια κατάσταση τραγική, κατάχρησης εξουσίας, που αν εκλεγώ θα ζητήσω επέμβαση της δικαιοσυνης για να αποδοθούν ευθύνες.
●  Όλοι οι δρόμοι είναι καταστρεμμένοι απο τις εργασίες του ΣΑΠΑ με αποτελεσμα τα αυτοκίνητα όλων των κατοικων να εχουν αχρηστευτεί. Τα έργα του ΣΑΠΑ όμως εχουν τελειώσει εδω και καιρό. Πρεπει αμέσως να γίνει ασφαλτόστρωση, γιατί οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση εξέγερσης απο την αγανάκτηση.
●  Πρεπει να μπει φραγμός στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος των φορολογουμένων που πολλές φορές χρησιμοποιείται σπάταλα για εκδρομές των Κοινοτικών Συμβούλων και για έργα που δεν είναι για τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς ενδεδειγμένα να γίνονται, όταν μάλιστα αυτά δεν επιχορηγούνται απο την Κυβέρνηση (πχ. σχεδιασμός ανέγερσης Κοινοτικού μεγάρου και συνέχιση της δεύτερης φάσης του Θεάτρου Χλώρακας).
●  Να σταματήσει το τσιμέντωμα της Χλώρακας. Η Χλώρακα ήταν ένα σπουδαίος σε ομορφιά τόπος, με πολλη πράσινο εξ ου το όνομα της, είχε επίσης πανέμορφες παραλίες. Τώρα η Χλώρακα έχει τσιμεντωθεί ολόκληρη, και σχεδόν όλες οι παραλίες είναι αποκλεισμένες για τους κατοίκους, διότι οι Κοινοτικοί άρχοντες επέτρεψαν στους διάφορους εκατομμυριούχους ιδιοκτήτες παραλιακών επαύλεων και ξενοδοχείων να τις αποκόψουν με πέτρες και μπάζα.  
● Πρεπει να γίνει κατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμός των δρόμων που οδηγούν στη τουριστική ζώνη ωστε να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται την κοινότητα. Καθημερινά στα ξενοδοχεία της Χλώρακας φιλοξενούνται πολλές χιλιάδες τουρίστες, αλλά κανένας δεν επισκέπτεται την κοινότητα, διότι δεν υπάρχουν οι υποδομές.
● Γνωρίζω ότι η εταιρεία ΛΕΠΤΟΣ σχεδιάζει να κατασκευάσει μαρίνα στη περιοχή Πηλός της Χλώρακας. Πρεπει να βρούμε τρόπους για επίσπευση αυτής της απόφασης, πρεπει να βοηθήσουμε οσο γίνεται και εμείς σαν κοινότητα, να ζητήσουμε απο το κράτος να βοηθήσει, διότι όλοι μας, πολλά έχουμε να ωφεληθούμε με ένα τέτοιο εργο.
● πλήρης διαφάνεια στις αποφάσεις και στη διαχείριση της κοινοτικής περιουσίας
●  Να προβληθεί η κοινότητα ως τουριστικός προορισμός
●  ανάπλαση της παραλιακής ζώνης
● ολοκλήρωση του παραλιακού πεζόδρομου και κατασκευή παράλληλου ποδηλατοδρόμου
●  κατασκευή πολιτιστικού κέντρου νεότητας
●  δημιουργία Βιβλιοθήκης και κατασκευή Πολιτιστικού μουσείου
●  προώθηση της χρήσης του θεάτρου με την οργάνωση ποιοτικών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων
●  αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας
●  ενοποίηση της Χλώρακα με την Πάφο
●  κυκλοφοριακή ρύπανση
●  φρένο στις παρανομίες και στο ρουσφέτι
Πιστεύετε ότι είστε καταλληλότερος από τους άλλους;
Πιστεύω είμαι περισσότερο κατάλληλος από τους άλλους για τη θέση του Κοινοτάρχη, γιατί με την ενασχόληση μου με τα κοινά μέσω της εφημερίδας της Χλώρακας της οποίας είμαι ο εκδότης, γνωρίζω όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Έχω επίσης όλο τον χρόνο να ασχοληθώ με τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινότητας εάν εκλεγώ, αφου σταμάτησα πλέον να ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις μου και δηλώνω παρών και έτοιμος για προσφορά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Επίσης σκοπεύω τον μισθό των 1200 περίπου ευρώ που καταβάλλεται στον Κοινοτάρχη, να τον χρησιμοποιήσω για τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας της Χλώρακας», της οποία άλλως πως, είμαι υποχρεωμένος να αναστείλω την έκδοση καθ ότι λογω των δύσκολων οικονομικών καιρών, εχουν μειωθεί τα έσοδα μου για να μπορώ να συνεχίσω την συνέχεα της έκδοσης της.

Συνέντευξη Κυριάκου Ταπακούδη στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Επιλογές, Μάριο Σάββα

1. Γιατί διεκδικείτε τη θέση του Κοινοτάρχη Χλώρακας;
Είμαι ο εκδότης της εφημερίδας της Χλώρακας. Διανύω τον τέταρτο χρόνο έκδοσης της. Από την πρώτη στιγμή, αν και άνηκα στον ΔΗΣΥ, δήλωσα την ανεξαρτητοποίηση μου ώστε να νιώθω ανεξάρτητος ώστε να μπορώ να γράφω ανεξάρτητα. Υπηρετώντας εδώ και 4 χρόνια τον πολιτισμό και την ενημέρωση δια μέσου της εφημερίδας αυτής, και με την ενεργό εξ αντικειμένου ανάμιξης μου στα κοινά της  Χλώρακας, γνώρισα τα ποικίλα προβλήματα και τα αδιέξοδα των κατοικων της. Με αγωνία και ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση τους και στέκοντας δίπλα στον πολίτη και κυρίως στη νεολαία, αποφάσισα να εμπλακώ στα κοινά ώστε εάν εκλεγώ, με τη δυναμικότητα που με διακρίνει, να διορθώσω τα κακώς έχοντα και να επιβάλω την πρέπουσα τάξη και διαχείριση στη δημόσια διοίκηση.
Δεν είμαι εναντίον των κομμάτων, αλλά είμαι εναντίον της κομματοποίησης. Γνώμη μου είναι ότι στα τοπικά θέματα που αφορούν τις θέσεις των Κοινοταρχών, δηλαδή του αρχηγού της κοινότητας που από αυτόν κυρίως θα εξαρτηθεί η πρόοδος, πρεπει να εκλέγεται ο άριστος, και όχι ο αρεστός. Τα κόμματα για να δουν τη δύναμη τους, μπορούν να ασχοληθούν με τους κομματικούς συνδιασμούς για εκλογή κομματικών συμβούλων.
Γι αυτό κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υποψήφιος διεκδικώντας τη θέση του Κοινοτάρχη Χλώρακας.
2. Ποια είναι τα προβλήματα που νομίζετε ότι υπάρχουν στη Χλώρακα;
Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που για να σας τα αναλύσω χρειάζονται ολόκληρες σελίδες να καταγραφούν. Για αυτό επιγραμματικά σας δηλώνω τα βασικότερα: 
● Η νεολαία χρειάζεται περισσότερη στήριξη με την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου νεότητας
● Το ανεξάρτητο σωματείο του ΑΚΡΙΤΑ χρειάζεται περισσότερη βοήθεια ώστε να υποβοηθηθεί για να επεκταθεί πέραν του ποδοσφαίρου και στον κλασσικό αθλητισμό
● Χρειάζεται πολιτιστική αναβάθμιση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
● Χρειάζεται η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών  Κονδυλίων
●  Να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι, αφου πλέον εχουν τελειώσει τα έργα του ΣΑΠΑ.
●  Επίλυση του προβλήματος της κυκλοφοριακής ρύπανσης
●  Να μπει φρένο στις παρανομίες και στο ρουσφέτι
●  Να υπάρξει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα
●  Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις αποφάσεις και στη διαχείριση της κοινοτικής περιουσίας
●  Να σταματήσει το τσιμέντομα της Χλώρακας
●  Να προβληθεί η κοινότητα ως τουριστικός προορισμός
●  Να γίνουν έργα για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης
● Να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και να ηλεκτροφωτιστούν οι δρόμοι που οδηγούν στη τουριστική ζώνη
●  Να διευκολυνθεί η εταιρεία ΛΕΠΤΟΣ για να κατασκευάσει μαρίνα στην περιοχή «Πηλός»
●  Να ολοκληρωθεί ο παραλιακός πεζόδρομος και να κατασκευαστεί παράλληλος ποδηλατοδρόμος.
●  Χρειάζεται δημιουργία Βιβλιοθήκης, Πολιτιστικού μουσείου, Βυζαντινού μουσείου, εκκλησιαστικού περιπτέρου (σε συνεργασία Κοινοτικου Συμβουλιου και εκκλησιαστικής επιτροπής)
●  Επείγει η προώθηση της χρήσης του θεάτρου με την οργάνωση ποιοτικών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων
●  Η κεντρική πλατεία χρειάζεται εξωραϊσμό και  αισθητική αναβάθμιση
● Οι σύλλογοι του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ καθώς και τα άλλα κτίρια, με Ευρωπαϊκά κονδύλια να αναπαλαιωθούν και να επενδυθούν με πέτρα
●  Πρεπει ο νέος κοινοτάρχης να εργαστεί με ζήλο για ενοποίηση της Χλώρακας με την πόλη της Πάφου
Επιλύοντας τα προβλήματα που είναι εύκολο εγχείρημα εάν υπάρχει όρεξη και όραμα, θα μπορούν όλοι οι πολίτες να εχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή κοινότητα με μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.
3. Γιατί νομίζετε δεν επιλύθηκαν αυτά τα προβλήματα από το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο;
Για να επιλυθούν τα προβλήματα σε μια κοινότητα χρειάζονται άνθρωποι προοδευτικοί με όραμα που να μπορούν να τα αντικρύσουν με σειρά πρωταιρεοτητας και να ενσκήψουν να τα επιλύσουν. Εάν οι εκλελεγμενοι δεν εχουν ιδέα πώς να ενεργούν, και όταν δεν εχουν το χρόνο ή τη μόρφωση, όταν το μυαλό τους (όπως συμβαίνει στην Κοινότητα της Χλώρακας) είναι στην καλοπέραση τους πηγαίνοντας κάθε λίγο καιρό εκδρομές στο εξωτερικό από τους φόρους των πολιτών εκμεταλλευόμενοι τη θέση που τους ανέδειξε η ψήφος του λαού, είναι φυσικό η απόδοση τους στην προσφορά έργου προς τους πολίτες να είναι μειωμένη.
4. Γιατί πιστεύετε ότι δικαιούστε την ψήφο των πολιτων;
Διανύουμε τη δυσκολότερη περίοδο από το πόλεμο του ΄74 και ύστερα, αντιμετωπίζοντας  μια μεγάλη οικονομική κρίση αλλά και μια κρίση θεσμών και αξιών που δημιουργούν ανασφάλεια και δικαιολογημένο θυμό και οργή στην κοινωνία, μιας κοινωνίας που χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και αναθεώρηση των ηθικών αξιών, από την οποία πρεπει να εκθεμελιωθεί η παρανομία, η αδιαφορία, και το προσωπικό συμφέρον παράγοντες ανασταλτικοί για την πορεία της κοινότητας μας.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να κυριαρχεί, πιστεύω ότι δικαιούμαι την ψήφο του λαού για τη θέση του Κοινοτάρχη, ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα καθώς παντοιοτρόπως ισχυρίζομαι ότι τα προβλήματά δεν έχουν χρώμα. Με διαφάνεια, νομιμότητα,  αξιοκρατία, αλλά κυρίως ευφάνταστη δημιουργικότητα, εάν ψηφιστώ, θα  αγωνιστώ για πρόοδο και ανάπτυξη με προοπτική της κοινότητας μου. Με αποδεικτικό στοιχείο την πρόταξη του λόγου που διαθέτω ως όπλο και χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της αλήθειας που είναι αυτή που γνωρίζω ονομάζοντας τα γεγονότα ως πραγματικά εχουν, πιστεύω αξιοκρατικά και με το χέρι στην κάρδια, ο κάθε ψηφοφόρος θα με ψηφίσει.